معرفی استانبول

آشنایی با شهر استانبول
آشنایی با شهر استانبول
استانبول شهری با تاریخ 2500 ساله است که در جهان باستان با نام قسطنطنیه شناخته می شود.این شهر به سبب جاذبه های تاریخی و مدرن و البته مساجد زیبای عثمانی ، مرکز فرهنگی ،تاریخی و  اقتصادی  ترکیه محسوب شهر استانبول از پرجمعیت ترین شهرهای ترکیه محسوب می شود می شود.جالب آن که استانبول از لحاظ جغرافیایی به گونه ای ست که بخشی از آن در قاره آسیا و بخش دیگرش در قاره اروپا قرار دارد. این دو بخش توسط پل معروف بسفر به یکدیگر متصل می شوند و از همین روی ، آن را پلی میان دوقاره نیز می نامند.استانبول پرجمعیت ترین شهر ترکیه است که جمعیتی برابر با 15.03 میلیون نفر در این پهنه وسیع و پرهیاهو زندگی می کنند.دین اغلب مردم ترکیه و استانبول اسلام است و در نتیجه این موارد در کنار هم ،استانبول رابه مقصد دلپذیری برای مسافران ایرانی بدل می کند. شهری با تلفیقی از آلمان های مذهبی ،سنتی و توام با ظاهری به روز و شکیل !
استانبول به دلیل جاذبه های متنوع و خدمات قابل توجه گردشگری اش ، در قرن بیست و یکم با استقبال گردشگران خارجی مواجه شد به طوری که در سال 2015 میلادی در مجموع 12.5 میلیون گردشگر خارجی به استانبول پا گذاشتند. این وضعیت به نوبه خود باعث شد تا استانبول پایتخت فرهنگی اروپا نام بگیرد و در طی چندین سال متوالی،در میان محبوب ترین و پربازدیدترین شهرهای گردشگری جهان قرار بگیرد.

اطلاعات ضروری استانبول
اطلاعات ضروری استانبول
هنگامی که به کشوری غریبه سفر می کنید ، دانستن شماره های ضروری به هنگام رخدادهای غیر منتظره بسیار کار آمد است.
پیش شماره ترکیه:+90
پیش شماره استانبول:212و216
 پلیس:155
آمبولانس:112
آتش نشانی :110
امنیت ساحل:158
مساحت شهری:1539 کیلومتر مربع(590 مایل مربع)
پلاک خودرو:34
زبان رسمی:ترکی
ویزا:سفر به ترکیه نیازی به ویزا ندارد.
پول رایج:لیر ترکی(TRY)
اختلاف ساعت استانبول با تهران:یک ساعت و نیم عقب تر از تهران
فاصله زمانی تهران تا استانبول با هواپیما:حدود 2 ساعت و 30 دقیقه
سوغات شهر:قهوه،ادویه،شیرینی پسته ای،باقلوا و راحت القلو،قهوه جوش،پوشاک،زیورآلات و...
دین رسمی: ترکیه کشوری سکولار است و بنابراین در این سرزمین چیزی  به نام دین رسمی وجود ندارد.با این حال بیشترین جمعیت مذبی این کشور،یعنی 97% را مسلمانان تشکیل داده اند که اغلب آن ها سنی مذهب هستند و شیعه ها در اقلیت قرار دارند.

فرودگاه های شهر استانبول
فرودگاه های شهر استانبول
شهر استانبول در ترکیه که مهمترین شهر این کشور از نظر جذب گردشگر است،سه فرودگاه بین المللی دارد.
فرودگاه شناخته شده ی این کشور در سطح جهان فرودگاه بین المللی آتاترک (Istanbul Ataturk Airport) است که در 24 کیلومتری غربی مرکز شهر ، در منطقه یزیلکوی در بخش اروپایی استانبول قرار دارد
فرودگاه دوم فرودگاه بین المللی صبیحه گوکچن (Sabiha Gokcen) است که در منطقه کورتکوی قرار گرفته و کوچکتر از فرودگاه آتاترک است.
جدیدترین فرودگاه ترکیه به نام فرودگاه استانبول یا istanbul Havalimai که دراکتبر 2018 به مناسبت سالگرد 95 سالگی اعلام رسمی جمهوری ترکیه رسما افتتاح شد، قرار است با گسترش فعالیت خود به بزرگترین فردگاه جهان تبدیل شود و سپس فرودگاه آتاتورک بسته شود و ظرفیت و پروازهای آن به فرودگاه جدید منتقل شود.

فرودگاه بین المللی آتاترک
این فرودگاه که شرکت ترکی (Tepe-Akfen-Ventures) اداره اش می کند، پایانه ای مهم برای صنعت گردشگری ترکیه به حساب می آید و روزانه ده ها پرواز داخلی و بین المللی را پشتیبانی می کند. فرودگاه آتاترک با پذیرش 60 میلیون مسافر در سال 2015،یازدهمین فرودگاه شلوغ جهان در این سال و دهمین فرودگاه جهان در بخش پایانه حمل و نقل بین المللی شد. این فرودگاه که روزانه پروازهای زیادی از اقساد نقاط دنیا از جمله ایران دارد، دو ترمینال مسافری اصلی برای جابه جایی مسافران پروازهای داخلی و بین المللی دارد. ترمینال یک برای پروازهای داخلی و ترمینال دو برای پروازهای خارجی است که امکانات بیشتری نسبت به ترمینال یک دارد. این فرودگاه از طریق خط MIAمترو استانبول از ایستگاه ینی کاپی و همچنین اتوبوس های شهری قابل دسترسی است. فرودگاه آتاترک در تاریخ 8 تیر 1395 مورد یک حمله تروریستی قرارگرفت که منجر به کشته شدن 41 مسافر و زخمی شدن بیش از 200
نفر شد.

فرودگاه بین المللی صبیحه گوکچن
فرودگاه بین المللی صبیحه گوکچن (Sabiha Gokcen) در بخش آسیایی استانبول واقع شده و دومین فرودگاه مهم شهر استانبول و سومین فرودگاه مهم کشور ترکیه به حساب می آید. این فرودگاه که ساخت آن در سال 1998 آغاز شد،در ژانویه سال 2001 افتتاح شد و مورد بهره برداری قرار گرفت. نام فرودگاه بین المللی صبیحه گوکچن از اولین زن خلبان ترکیه و اولین زن هواپیماهای جنگی در دنیا گرفته شده است. این فرودگاه از یک پارکینگ 4 طبقه با ظرفیت 4718 خودرو و 72 اتوبوس،یک هتل چهار طبقه با 128 اتاق،112 گیشه Check In ،سالن کنفرانس، رستوران،فروشگاه و ... تشکیل شده است.
فرودگاه صبیحه گوکچن که مقر شرکت های هواپیمایی ترکیش ایرلاینز،پگاسوس و بوراجت است،در سپتامبر سال2010 از طرف کنگره جهانی خطوط هوایی ارزان قیمت در لندن عنوان بهترین فرودگاه جهان را کسب کرد و موفق به دریافت جایزه شد.
این فرودگاه از طریق تاکسی،اتوبوس و خط M4 قطار شهری استانبول به راحتی قابل دسترسی است. برخی خطوط

شرایط آب و هوایی شهر استانبول
شرایط آب و هوایی شهر استانبول
بهار استانبول : استانبول در این زمان روزها گرمی را دارد و شب ها هوای خنک و ملایم و دوست داشتنی را تجربه می کند و گاه گاهی باران بهاری نیز شروع به باریدن می کند پس شما در این فصل،این شهر را رنگین تر و زنده تر  از هر زمان دیگری می بینید و میانگین دمای آن در این فصل بین18 تا 27 درجه سانتیگراد است.

تابستان استانبول:روزهای تابستانی استانبول گرم و مرطوب می باشد، گرچه اغلب ساکنین  شهر برای فرار از دست گرما به جزایر نزدیک و سواحل استانبول هجوم می آورند با این حال بیش تر تابستان را برای مسافرت به استانبول بر میگزینند،بنابراین در اغلب مکان ها و جاذبه های تفریحی و دیدنی با حجم زیاد بالایی از گردشگران و صف های طولانی آن ها رو به رو خواهد شد و نیز میانگین دمای تابستان در استانبول بین 28 تا 30 درجه سانتیگراد است و بهترین وجه مسافرت به استانبول در تابستان،وضعیت مطلوب کشتی های کروز بسفر و گردش با آن ها است.

پاییز استانبول:دمای هوا در فصل طلایی برگ ریز استانبول بسیار دلپسند و جذاب می باشد، یعنی در حدود 23 درجه اما منتظر غافلگیری های گاه و بیگاه طبیعت نیز باشید که شما را واقعا سورپرایز خواهد کرد یعنی یک روز ممکن است گرم و خشک باشد و روز دیگر،بسیار خنک با دمای 15 درجه و باران های کوتاه و شدید که لذت دو چندانی را به شما می دهد.

زمستان استانبول: روزهای زمستانی استانبول سرد و برفی هستند و میانگین دمای روزانه بین 8 تا 12 درجه است و اغلب بارش ملایم برف هم دور از انتظار نیست،بنابراین بهترین زمان مسافرت به استانبول فصل بهار و پاییز است دقیقا زمانی که شرایط آب و هوایی مطلوب به دور از گرمای سوزان و سرمای یخ بندان در انتظار شماست.



واحد پول در استانبول
واحد پول در استانبول
لیر تنها واحد پولی است که در کشور ترکیه و به طبع آن در شهر استانبول مورد استفاده قرار می گیرد و همچنین خوب است بدانید که با نام لیر عثمانی از طلا ضرب شد تا این که در سال 2005 میلادی دولت جمهوری ترکیه اولین لیر ترکیه در سال 1843 میلادی تصمیم گرفت 6 صفر از لیر عثمانی کم کند و لیر جدید ترکیه را به وجود آورد و درست از سال 2009 میلادی این لیر جدید در قالب اسکناس و سکه به بازار وارد شد.